Guarana

Guaraná (Paullinia cupana) is het nootachtig zaadje van een klimplant die groeit in het Amazonegebied in Brazilië, net ten zuiden van de evenaar. Guaraná wordt er sinds eeuwen door de inheemse bevolking gebruikt als natuurlijk ‘energiesupplement’.

De bes bevat hoge concentraties aan cafeïne, veel hoger dan in koffiethee of frisdranken gevonden wordt.

Guaraná wordt gebruikt als middel om prestaties te verbeteren, zowel geestelijk als fysiek. 
Guarana stimuleert de bijnier om adrenaline te maken. Daarnaast zorgt dit tropische zaad voor een langere werking van adrenaline zodat de bijnier niet uitgeput raakt. Hoewel er net als koffie caffeïne in zit wordt deze stof doordat het met tanninen is verbonden geleidelijker vrijgelaten waardoor het ´up and down´-effect van koffie voorkomen wordt. Guarana is niet verslavend zoals koffie en het geeft minder aanleding tot nervositeit en slapeloosheid. Het is een tonicum, een versterkend middel, wat de levensenergie opwekt en activeert. Het verhoogt de geslachtsdrift, ondersteunt het hart, verbetert de inspanningstolerantie en voorkomt hyperglykemie tijdens inspanningen. Bovendien wordt het celmetabolisme verbeterd en worden vetten efficiënter verbrand. Het heeft positieve invloed op de energiebalans, verhoogt het uithoudingsvermogen, verdrijft vermoeidheidsgevoel en stimuleert de ademhaling.

Guarana is een nervinum; het stimuleert hersenfuncties, verbetert het denkvermogen, verbetert de geestelijke alertheid, stresstolerantie en werkvermogen onder stress.

Klik hier om Guarana in huis te halen

Volgend Ingrediënt – Bacopa Monnieri