DHA (vegtable source) (omega-3)

Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn alfa-linoleenzuur (ALA) en de visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). 

Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren die ook bekendstaan als n-3-vetzuren. De bekendste omega 3-vetzuren zijn alfa-linoleenzuur (ALA), eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur. EPA en DHA staan vooral bekend als visvetzuren. 

Vissen maken DHA niet zelf aan maar halen dit uit algen. Deze DHA wordt ook gebruikt in Cerebro Forte.

Omega 3 vetzuren zijn essentieel voor je gezondheid. Ze zijn een belangrijke bouwsteen voor de hersencellen, celwanden en het zenuwstelsel. Daarnaast zijn ze een essentiële grondstof voor hormoonachtige stoffen die allerlei processen in je lichaam regelen.

DHA is een basale voedingsstof voor onze hersenen (Arterburn, 2006). DHA beïnvloedt hoe de hersenen zich ontwikkelen en het beschermt hersenweefsel tegen schade. Ons brein bestaat voor 60 % uit vet (in gewicht) en daarvan is 15-20 % DHA (Mateljan). De snelste hersengroei vindt plaats in de baarmoeder en tijdens de eerste achttien maanden na de geboorte. Vandaar dat voldoende DHA extra belangrijk is tijdens de zwangerschap en borstvoeding (Penders, 2011). Maar ook later blijft voldoende DHA essentieel. Mensen met een tekort aan DHA hebben vaak last van cognitieve problemen en een vergroot risico op Alzheimer en ADHD (Pauwels, 2009, Lukiw, 2005). Tekorten aan DHA leiden ook een tot verlaging van het serotonineniveau in de hersenen, vandaar het verband met depressie (McNamara, 2007).  Voldoende DHA Verbetert het geheugen (Yurko-Mauro, 2010) en Verhoogt bovendien de spermakwaliteit en vruchtbaarheid bij mannen (Attaman, 2012).